Därför bytte jag bloggportal

Ett själviskt svin är vad man kan gå och bli om man äger en blogg, ser den växa, ser den sjunka i topplistorna och sen blir besatt av att se den just växa igen. Att blogga för mig är som att spela på nätcasinon för vissa andra. Jag behöver akta mig, ta det försiktigt, så jag inte satsar, kraschar & brinner och sen försöker göra allting på nytt igen. 
 
Jag favoriserar fortfarande Nouw som bloggportal. Det var lätt att synas, följa andra & få andra att följa mig. Men jag blev besatt av siffrorna. Så jag fick backa, backa tillbaka till Blogg.se där jag en gång kände mig missnöjd över att inte synas & få den uppmärksamheten min blogg förtjänade. Kanske är det så att jag förväntat mig mer än vad jag egentligen förtjänat? 
 
Bloggen blev ändå inte min stora passion längre. Bara ett ställe jag ville satsa allt för att kunna tjäna pengar på den. Jag satt maniskt & letade sätt för att kunna börja tjäna pengar på den, jag googlade frinetiskt. Min blogg innehöll plötsligt en del samarbeten jag inte trodde på, länkar till mer mode grejer än vad jag själv hade råd att köpa, och där av även frambringade ett shoppingberoende hos mig själv. Jag handlade för nästa månads pengar & det kliade i hela kroppen inför nästa inköp, även om det så var kattmat & kattsand. Betalningsanmärkningar är jag för smart för, så det blev inget sådant alls. Men däremot förstod jag inte vart många av mina fakturor tog vägen, och hade jag valt 1 produkt på avbetalning så bestämde sig Klarna & Qliro för att göra alla mina "nästa månads fakturor" till avbetalning med. Betala 50Kr för en skuldsumma på 1500Kr, vart kommer jag då? Ingenstans. 

Jag har nu löst mina skulder & jobbar på att splittra mitt nya shoppingberoende. Bloggen, och att bara gå hemma med mina tvillingflickor som har det jobbigt på kvällarna har fått mig att klättra på väggarna. Att vänta på paket varje dag har istället gjort allting mycket spännande, och det där glas vinet många unnar sig efter en hård arbetsdag, var istället ett nytt plagg till mig själv. "Jag förtjänar det här!" Intalade jag mig själv hela tiden tills jag föll i blindo för alla mina nya shoppingprojekt varje vecka.

Att gå tillbaka till blogg.se är mitt sätt att varva ner. Jag hoppas på att finna mer harmoni och kvalité i det jag bloggar om igen. Jag vill blogga för min skull & hamna med fötterna på jorden igen. 
#1 - Ellen

Jag in hålla med dig man blir besatt av siffror och topplistor . Jag har istället valt att inte kolla.. jag håller mig från statistik och topplistor kanske kolla en gång i
Veckan istället för varje dag hela tiden.. jag har legat på 6r plats bland alla under föräldrabloggar o är nu nere på kanske 14 så var de sista jag kollade. Önskar att jag inte kollade alls faktiskt ! Har flertalet gånger skapat andra bloggar men aldrig fått till det med design lika lätt som på nouw och därför har det fått mig att stanna kvar!

Svar: Jag har försökt att inte kolla, tro mig! Men det är så LÄTT på Nouw. Sätter man bara manken till så kan man ju klättra lättare än på någon annan portal jag varit med om. Därför har det även varit frustrerande ibland när man inte klättrat och vet att man gjort ett satans bra jobb.
Detta valet tyckte jag kändes bäst för mig. Jag har ju lite kodning i bakfickan sen förr. Men nu hoppade jag på "pro" temat här på blogg.se för att enbart kunna fokusera på att skriva. Jag älskar ju att få skriva, och jag tappade mig själv på vägen helt klart på Nouw. Jag vill kunna ha bloggen som en bubbla där jag släpper lös mina tankar, och den som vill ta del av dom är absolut välkommen. Men jag vill inte att det ska bli en fixering.

Känner mig väldigt avslappnad i nuläget i alla fall. :) Kram!
Bellefix

#2 - alexandrastrom

Jag förstår exakt hur du menar. Har haft shopping som ett litet självskadebeteende, mådde jag dåligt så gick jag på stan & shoppade upp nästan alla mina pengar istället för & skära mig själv. Nu försöker jag sluta att shoppa så mycket & det tar emot, det gör verkligen det. :)

Hoppas du löser detta med besattheten för siffror, gillar & läsa det du skriven och kommer absolut fortsätta följa dig! Lycka till med ditt bloggande ♥

Svar: Skönt & veta att man inte är ensam. :) Det är verkligen inte lätt att bryta sig loss när det väl kommit i rullning. Det var lättare när D visste om läget och stöttade mig att ta mig ur det. Känns bra att ha ett mål att pengarna istället ska läggas på vårat hem, som jag egentligen har velat ha det.
Det kommer nog lösa sig. Det känns väldigt bra som det är just nu i alla fall :)
Tack! Kram
Bellefix

#3 - Angelica / Jellica

Så rätt gumman. Precis sådär kände jag när jag tog PAUS. Nu är jag inne på bloggen när jag känner för det och tänker inte så mycket på hur det ska se ut, hur jag skriver och alla dessa samarbeten (lite är okej om det känns bra i magen), men för mycket blir bara pannkaka.

Jag tror det kan vara vettigt att hitta en bra balans i sitt bloggande. Jag känner personligen att Luan och nya graviditeten är viktigast just nu och lägger mest fokus och tid på det. Bloggen får komma i sista hand.

Kramis vännen

Svar: Ja. Jag kände att enda sättet för mig att verkligen backa var att gå tillbaka dit jag faktiskt inte kom någonstans haha. Så det fick bli här på blogg.se tills och om jag känner för att gå tillbaka till Nouw igen. :)
Skulle jag bli erbjuden samarbeten, exempelvis mer från twistshake så tänker jag kompromissa om att enbart köra det på instagram. Instagram är snabbt, lätt & roligt. Kräver inte massa photoshop bildbehandlingar & inläggen blir inte hemskt långa. Nu har jag äntligen chans att skriva & vara personlig när jag känner för det. Om det så är varannan dag eller 3 gånger om dagen. :)


Kram!
Bellefix

#4 - Sanemro

Känner igen mig sååå mycket i det du skriver! Du är en drottning på att få folk att känna igen sig! Jag tycker att du ska stanna kvar här på blogg.se för gott :) Det ska jag göra. Känner att jag är done med Nouw och vill gå vidare och bara skriva för min egen skull och skita i allt annat. Puss på dig!

Svar: Hehe vad kul att du tycker det! :) Jag får se hur jag gör. Just nu passar blogg.se mest mig med vardagen med. Det är mycket som händer med flickorna och så. Får jag en bra balans i det hela i framtiden så kanske jag flyttar tillbaka till Nouw. Men ja, vi får se :)
Kram
Bellefix

Välkommen in till mig, Isabell 23 y/o.
Tvillingmamma till två fina flickor vid namn Bonnie & Elliot, födda 161024.

Bloggen bjuder på mina intressen /
- Datorspel & streaming
- Inredning & decor
- Barnkläder & leksaker

Samt massor av ofiltrerade tankar och känslor kring mammalivet & dess ups and downs. Läs med en nypa salt.