Livet minut för minut

 
Jag skulle inte vilja påstå att jag är den som är bra på att planera och när jag var yngre så var jag en extrem tidsoptimist. Idag betyder verkligen tiden allt för mig. Jag skäms ihjäl av att komma 2 minuter försent, och jag blir väldigt irriterad om man planerat något som man måste vara i tid till, exempel bio, och så är ens sällskap försenade, och kanske eventuellt har en dålig vana att ofta vara det med. Sådana stunder har jag bara lust att explodera. 

Om det är något jag kan så är det att planera bilresor.
Så sant som det är sagt. Jag behöver bara ha varit på platsen en gång innan så kan jag räkna ut antal minuter ganska perfekt, med parkering inräknat, of course! Det brukar gå väldigt smidigt, om man inte har barnen med sig. Med barnen får jag lägga till 15 minuter extra på själva "åktiden" som egentligen inte är åktiden, utan snarare antal minuter att komma på allt man ska ha med som man glömt bort, underskattad tid av att ta på dom kläder & sedan bråka med bilbälten som alltid tycks kärva fast i babyskydden. 

Snart ska vi iväg till barnens farmor, min svärmor, jag planerar redan.
Som tur är så bor deras farmor & farfar bara 1km ifrån oss. Men jag måste ändå slänga ur mig "Ska vi gå en kvart innan då eller!?". Dessa 15 minutrar är inga vanliga 15 minutrar. Varje minut betyder något. 1 minut att lägga ner dom försent i vagnen, 2 minuter för att komma utanför huset och ut på vägen, 12 minuter för att gå om jag ska vara långsam & flåsig, 1 extra minut för eventuella stopp på vägen för att kunna rätta till saker i vagnen, 1 minut för att öppna deras dubbeldörrar & släpa in dubbelvagnen. Kanske, bara kanske är vi där på plats 4 minuter innan beräknad ankomst. Som tur är, så har vi 4 minuter över.

Tro inte för en sekund att jag lever en stressfylld vardag. Detta är bara ett av mina typiska struktur sätt för att finna lite ro och kontroll över en situation jag kan kontrollera utöver våra annars kaosartade situationer i vardagen. Sådana här tillfällen skyller jag på min ADHD, och vad jag gör för att kunna hantera den bättre & inte låta tankspriddheten, koncentrationssvårigheterna & impulsiviteten ta över mitt liv.
Välkommen in till mig, Isabell 23 y/o.
Tvillingmamma till två fina flickor vid namn Bonnie & Elliot, födda 161024.

Bloggen bjuder på mina intressen /
- Datorspel & streaming
- Inredning & decor
- Barnkläder & leksaker

Samt massor av ofiltrerade tankar och känslor kring mammalivet & dess ups and downs. Läs med en nypa salt.