Försöker ta bort nattmålet för flickorna

 

Godmorgon ifrån oss. Har sovit så gott inatt! La mig runt 22, somnade först 00. Vaknade av Elliot som ville ha mat vid 03, hon ville inte somna om först. Men fick henne tillslut att somna jämte mig. Flyttade sedan över henne till hennes säng och sov fram till 07 då flickorna vaknade och ville upp. Inga problem! Jag var så pigg så det tackade jag inte nej till. 

Försöker ta bort nattmålet sakta men säkert. 
Bvc sköterskan har sagt att dom egentligen inte behöver äta på natten längre och det har liksom aldrig slagit mig. Visst har jag hoppats på att dom ska kunna sova en hel natt igenom. Men inte tänkt att det är något jag kan göra något åt själv. Men vi ska i alla fall börja trappa ner på ersättningen efter några dagar hela tiden. Inatt fick dom bara 150ml istället för 210ml som dom brukar orka på natten. Bonnie sov från 00-07 och Elliot hade ätit vid 20 på kvällen så hon fick 150ml kl 03 istället. Ska göra samma sak ikväll, sen ska jag gå ner till 120ml, 90ml, 60ml, 30ml. Sen ska dom förhoppningsvis kunna sluta. 

Känner att man hellre i sådana fall kan väcka dom runt 22 på kvällarna för ett sista mål mat så dom kan fortsätta sova sen. Jag anpassar ju mina sovtider väldigt mycket efter om dom ska vakna mitt i natten och äta eller ej. Har en bra känsla kring det här i alla fall. Håller tummarna för att de ska gå bra. Denna mamman behöver mer sömn! 

 
- Blir mycket mobiluppdateringar nuförtiden. Hoppas det känns OK för er! 
#1 - Johanna

Alma ville aldrig äta på natten från första början utan jag fick väcka henne och ge henne en gång på natten, vilket kändes jätte jobbigt då borde hennes och min sömn blev störd men enligt vår bvc sköterska skulle hon äta minst var 4:e timme i början. Jag pratade med mina föräldrar om det och de sa att skit i vad hon säger, så länge Alma går upp i vikt som hon ska så låt henne sova! Så från att hon var 2 månader så åt hon vid 22 och sov sedan till 05 då hon vaknade för frukost. Sedan somnade hon om igen och så vaknade vi vid 8.30 igen. Alltså så skönt och Alma åt så mycket bättre när hon fick äta lite mer sällan, hon hann liksom bli hungrig mellan målen och hon började gå upp mer i vikt.

Hoppas nedtrappningen funkar för er så ni får några fler timmars sammanhängande sömn, det är verkligen guld värt!!

Svar: Åh men vad gött för er! Ja jag tror att detta med nattmål har ungefär som med andra som ammar att göra. Att det ska "snuttas" fast dom massäter istället det som ges eftersom det får plats. Förhoppningsvis blir dom nöjd med minsta lilla sen och sen kanske nöjer sig med enbart nappen tillslut i alla fall. Nu hjälper inte nappen utan då gnälls det tills maten serveras :)
Bellefix

#2 - Lisa Jungqvist Larsson

Varit i samma situation. Tänk tredagars-regeln också. Man får pina sig igenom tre dagar av skrik och stånk. Som du skrev i tidigare kommentar är det säkert bara en vanesak, att det ska snuttas:) Vet en familj som la typ tre flaskor i deras dotters säng för att hon skulle ha på natten haha. Då sa bvc-sköterskan stopp och sa "ge det tre dagar utan mat så kommer hon förstå!". sedan är det klart att man vissa gånger inte orkar ta fighten. Hänt nu när vår lille är ett år att han fått en flaska hit och dit om man vet att han somnar om gott. Speciellt runt sjukdom osv.

Stort lycka till! Kommer säkert gå galant!:)

Välkommen in till mig, Isabell 23 y/o.
Tvillingmamma till två fina flickor vid namn Bonnie & Elliot, födda 161024.

Bloggen bjuder på mina intressen /
- Datorspel & streaming
- Inredning & decor
- Barnkläder & leksaker

Samt massor av ofiltrerade tankar och känslor kring mammalivet & dess ups and downs. Läs med en nypa salt.